Tűzjelzőrendszerek

Tűzjelzőrendszerek

26 éve foglalkozunk tűzjelzőrendszerekkel, tevékenységünk kiterjed a legkisebbtől a többszáz érzékelős hatóságilag vagy törvényileg előírt tűzvédelmi rendszerekre. Szakembereink az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság engedélyével, forgalmazott tűzvédelmi eszközeink pedig a hivatalos tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A tűzjelzőrendszereknek a riasztórendszerekhez hasonlóan akkor van igazán értelmük, ha távfelügyeleti szolgáltatást is igénybe veszünk mellette, ami a beérkező jelzések napi 24 órás fogadását, feldolgozását, regisztrálását, valamint a rájuk történő megfelelő intézkedést jelenti. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) rendelkezik arról, hogy Magyarországon mely létesítményekben kötelező a rendszer telepítése, ám természetesen lakossági ügyfeleink számára is gyakran építünk ki tűzjelzőrendszereket. Lakossági célra általában néhány tűzjelző érzékelővel bővített behatolásjelző – vagyis kombinált – rendszer a megfelelő megoldás. Abban az esetben, ha a tűzjelzőrendszer nem tartozik az OTSZ hatálya alá, a következőképpen intézkedünk a jelzésekre.

Ha a jelzés az ingatlanból nappali időszakban (06:00-22:00 óra), illetve nyitás- és zárásjelzés között érkezik a távfelügyeleti központba, az ügyeletes a helyszínre telefonál annak érdekében, hogy az ott tartózkodók meggyőződjenek a jelzés valódiságáról. Amennyiben a helyszín nem elérhető, értesítjük a tűzoltóságot. Éjszakai időszakban (22:00-06:00 óra) érkező jelzés esetén, illetve zárásjelzést követően az ügyeletes értesíti a tűzoltóságot.

A tűzjelzésről és az intézkedésről az ügyelet telefonon tájékoztatja az adatlapon megadott, elsőként elérhető értesítendő személyt. A téves tűzjelzésre történő tűzoltósági intézkedés lemondására távfelügyeletünkön a jelzést követő 2 percen belül van lehetőség.

Áraink a kialakítástól és az igényektől függően kerülnek meghatározásra, így kérjen árajánlatot, visszahívást vagy ingyenes és azonnali helyszíni felmérést!